GROENE SCHOOL

Daltonschool De TalenTuin wil kinderen laten opgroeien tot zelfstandige en verantwoordelijke mensen die  kunnen samenwerken en dankzij hun talenkennis en zelfvertrouwen uitdagingen aangaan en kansen opzoeken. Onze school wil een veilige en betekenisvolle leer- en oefenplaats zijn, waar leerlingen actief betrokken worden bij hun eigen leerproces. Een plaats waar ze vol vertrouwen hun eigen talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Wij zijn fier op onze groene schoolomgeving. We willen de natuur op onze school meer benutten en een leefplaats creëren voor inheemse bomen, planten… en een hele verscheidenheid aan levensvormen.

Ons groen domein is een rijke, prikkelende leeromgeving. De natuur creëert rust en geeft energie aan onze kinderen.  Ze kunnen samen spelen, onderzoeken en hun talenten ontdekken. Dit leidt tot een grotere leermotivatie, meer zelfvertrouwen om zo ook tot betere leerprestaties te komen.

Het bos biedt meer speeluitdagingen en meer kansen voor bewegend leren, wat de gezondheid en de motorische ontwikkeling van de kinderen ten goede komt.  Meer beweging buiten zorgt voor een efficiëntere inoefening en een betere verwerking van de leerstof.

GEORGES BOUWT VOGELHUISJE
Gebouwen en kinderen - 28
Gebouwen en kinderen - 29
IMG_1032
GROENE KLEUTERSPEELPLAATS
SPELEN IN BOS
2DE GRAAD MET NATUURMATERIALEN

GO! Next daltonschool De Talentuin

Windmolenstraat 9  3560 Lummen
013 52 13 42
info@daltonschooldetalentuin.be
https://daltonschooldetalentuin.be