Talentenateliers / Regenboogbende

In onze schoolvisie benadrukken we sterk het belang van meertaligheid, versterkt talenonderwijs en talensensibilisering.

We stimuleren onze leerlingen dan ook om met een open blik naar andere culturen en talen te kijken.

In het kader van deze meertaligheid werken we onze ‘talentenateliers’ uit, waarin telkens verschillende workshops aan te pas komen.  Er worden verschillende workshops uitgewerkt door de ouders, leerkrachten, leerlingen... om de talenten van iedereen te ontdekken.  Ook wordt er tijdens deze talentenateliers gewerkt rond talen vb. poppenkast in het Engels, liedjes in het Spaans...

We focussen op verschillende thema’s (zoals voeding, muziek, cultuur, wonen) en pakken deze op een talige en creatieve manier aan.

Alle kinderen, van de jongste kleuters tot de oudste leerlingen, werken samen aan dit proces, waardoor we niet alleen vakoverschrijdend maar ook klasoverschrijdend kunnen werken.

Elke laatste vrijdag van de maand worden 6 groepen gemaakt, genoemd de regenboogbende.  Er worden verschillende workshops aangeboden waar elke regenboogbende aan deelneemt.  Een doorschuifsysteem zorgt er voor dat alle groepen alle workshops hebben gedaan.

IMG_4058
IMG_3981
IMG_4016

GO! Next daltonschool De Talentuin

Windmolenstraat 9  3560 Lummen
013 52 13 42
info@daltonschooldetalentuin.be
https://daltonschooldetalentuin.be